Časzazemljo.si

hrana

Trajnostno
01. 05. 2022 08.00
Meso iz laboratorija in insekti na krožniku rešitev za planet?
Trajnostno
30. 04. 2022 10.01
Mlada družina poslanstvo našla na 'miroljubni' kmetiji in v hrani brez strupov
Trajnostno
22. 04. 2022 11.04
Za pridelavo zavržene hrane v EU porabimo za 267 Bohinjskih jezer vode
Beseda o Zemlji
14. 04. 2022 06.32
'Prst je živa. Če tega ne dojamemo zdaj, bomo vsekakor, ko nas pokopljejo'
Trajnostno
02. 04. 2022 08.00
Kako pridelati hrano brez oranja, gnojenja in škropljenja?
Trajnostno
03. 04. 2022 08.00
Mednarodni center za samooskrbo: koliko hrane lahko pridelamo na enem hektarju?
Trajnostno
29. 03. 2022 13.11
V Ljubljani se mudi indijski vizionar Sadhguru, ki opozarja na 'izumiranje' rodovitne zemlje
Trajnostno
28. 03. 2022 08.04
Skupnostni vrt v Litiji vsako leto bogato obrodi: Kar se posadi – to se razdeli
Trajnostno
08. 01. 2022 15.53
Na računu tudi okoljski odtis: kupci zato drastično zmanjšali nakupe rdečega mesa
Beseda o Zemlji
11. 12. 2021 08.00
Plastika ogroža našo hrano: v tleh več mikroplastike kot v oceanih
Trajnostno
19. 11. 2021 22.33
Za podporo kratkim dobavnim verigam v kmetijstvu 750.000 evrov
Ekologija
15. 11. 2021 16.46
Majhne spremembe navad, s katerimi lahko že danes prispevamo za boljši jutri
Trajnostno
06. 11. 2021 09.11
Babičina podnebna kuharica: tradicionalne jedi v rastlinski preobleki
Ekologija
04. 11. 2021 09.11
Niso vse krave ustvarjene enako: koliko metana bodo proizvedle, določajo mikrobi v prebavilih
Pametni dom
22. 10. 2021 08.14
Navdih za zdrav prigrizek črpale iz domače ozimnice
Trajnostno
21. 10. 2021 06.09
Prehranska svetovalka za živali: tudi pri živalih postaja velik problem izbirčnost
Trajnostno
03. 10. 2021 08.00
Nevidni sestavini na naših krožnikih: suženjsko delo in onesnaževanje okolja
Trajnostno
14. 09. 2021 10.50
Spoznajte izdelke šeste generacije podjetnikov Štartaj Slovenija
Trajnostno
11. 09. 2021 15.31
Pojemo skoraj trikrat več mesa, kot bi bilo dobro za okolje in zdravje
Trajnostno
25. 08. 2021 17.44
Raziskava: več kot polovica sadja in zelenjave na trgovskih policah se duši v plastiki
Pametni dom
24. 07. 2021 07.36
Želela si je pravih babičinih jedi in med epidemijo zbrala več kot 1000 receptov
Pametni dom
22. 07. 2021 08.00
Žuželke v burgerjih, picah, celo tortah: okus je zelo blag in oreškast
Trajnostno
11. 07. 2021 16.38
Smo pripravljeni na laboratorijsko pridelano hrano?
Ekologija
11. 07. 2021 08.00
Ogroženi prebivalci gradov in cerkva: pomoč pri zatiranju škodljivcev
Trajnostno
26. 06. 2021 16.25
Ogrožena slovenska semena: bo država odkupila strateški center, ki je v rokah tujcev?
Beseda o Zemlji
06. 06. 2021 08.00
Nove ugotovitve: preveč fluorida ima lahko številne škodljive učinke na zdravje
Trajnostno
22. 05. 2021 11.03
Kakšna bo sestava slovenskih tradicionalnih jedi čez 50 let?
Beseda o Zemlji
04. 05. 2021 15.43
'Takšne prehranske moči, kot jih nudijo užitne divje rastline, ni moč kupiti'
Trajnostno
01. 05. 2021 05.03
Na Kitajskem lahko oglobijo stranke, ki v restavracijah naročijo preveč hrane
Trajnostno
11. 01. 2020 07.00
Prihodnost hrane zdaj: umetna svinjina in beljakovine iz 'vode in zraka'
Časzazemljo.si
ISSN 2630-1679 © 2025, Časzazemljo.si, Vse pravice pridržane Verzija: 992